Zomerhuisjesschoorl.nl

Zomerhuisjesschoorl.nl

Zomerhuisjesschoorl.nl

Zomerhuisjesschoorl.nl

Over Schoorl

Het duindorp Schoorl ligt 10 kilometer ten noorden van Alkmaar, aan de rand van de mooie Schoorlse duinen, en behoort tot de Gemeente Bergen.  In het centrum vindt u talrijke terrasjes, cafés en restaurants en een gevarieerd winkelaanbod. 

Centraal in het dorp ligt het 'klimduin'. Als u de klim aandurft wordt u beloond met een prachtig uitzicht over Schoorl en het aangrenzende polderlandschap.

De Schoorlse duinen zijn de breedste en hoogste van Nederland en hebben een oppervlakte van 1800 hectare. 

Hier kunt u nog echt wandelen en verdwalen!

Er zijn kilometers fiets- en wandelpad, waarna u uitkomt bij de kleine, rustige strandafgangen van Schoorl aan Zee. 

De brede, schone stranden bij Hargen, Camperduin en Bergen aan Zee zijn ook met de auto bereikbaar.  


De ANWB heeft 'De Brede Duinenroute' uitgeroepen tot kampioen fietsroute van het jaar 2005. 

Er is een 15 kilometer lang mountainbike parcours (het zwaarste van Nederland). Ook het Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is zeker een bezoekje waard! 

Hier zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.

Het is mogelijk om een ochtendje met de boswachter de boeiende flora en fauna van het duingebied te bekijken.

De trappen naar het hoogste duin van Nederland, wie heeft ze in de afgelopen 10 jaar niet beklommen? Sinds donderdag is er gestart met een inzamelingsactie om de trap te vernieuwen. Inmiddels is ruim 100% van de financiering binnen. 

De staande balk die nu van hout is wordt vervangen door corten-staal. Het staal wordt aan de bovenzijde omgebogen, zodat er geen smalle scherpe rand is. Op plaats waar je je voeten neer zet, komen zand en schelpen, zoals dat nu is. De leuningen worden weer van hout, van robinia. Dit is het duurzaamste hout dat in Nederland groeit. 

Op deze manier willen we de trap voor de toekomst behouden. Wil je nog een donatie doen? Een tree met jouw naam erop kost €165,-. Kleine bedragen zijn ook van harte welkom. Zo kan iedereen zijn “treetje” bijdragen. 

Als je een donatie doet van €165,- en meer dan nemen we contact op om de details te bespreken.

Bij Camperduin, ten noorden van Schoorl, begint de Hondsbossche Zeewering met aan de voet daarvan vogelreservaat De Putten, een binnendijkse plek met brak water.

Met de Zonnetrein door de duinen!
Deze trein biedt mensen met en zonder lichamelijke beperkingen, ook rolstoel toegankelijk, dus voor iedereen, de mogelijkheid  dit unieke gebied te bezoeken. Op een duurzame manier. De trein is geluidsarm. Er vindt geen verstoring van de natuur plaats. Vanuit de trein heeft u een prachtig uitzicht op unieke plekken in het bos en duingebied.